HET OJKO OP STAP...

Mijn naam is Lieke van Wijngaarden, ik ben 16 jaar en zit sinds ongeveer 3 jaar op het OJKO. Voorlopig blijf ik nog wel even, want ik vind het heel leuk en gezellig. Mij is daarom ook gevraagd om over de leuke uitjes die wij onlangs hebben gehad, een verhaaltje te schrijven!

Marl, 26 mei 2007

Op 26 mei zijn wij met het koor naar Marl geweest. De Erlöserkirche in de partnergemeente van de Open Hof bestond namelijk 50 jaar! We moesten al om 08.00 ’s ochtends verzamelen. Rond 10.30 waren we allemaal bij de Erlöserkirche. We werden welkom geheten door Christian Zimmer.

Rianne, ik en René zaten bij Dik in de auto, wat erg gezellig was. Rianne en ik hadden al flink ingezongen met behulp van de cd van de Lion King Musical. Eenmaal daar hadden we even een uurtje voor onszelf, om daarna nog even in te zingen en te repeteren voor ons spetterende optreden wat we die middag zouden geven!

Toen we klaar waren met inzingen zijn we met zijn allen gaan lunchen. Dat ging er wel in! Ze hadden voor ons een pan vol Chili Con Carne gemaakt en dat smaakte erg goed!

En dan ons optreden. Eerst waren er een paar Duitse nummers

(als Nun Last Uns Gott dem Herren Dank Sagen en

Singt dem Hern ein neues Lied, met de solo’s gezongen door Amalia,

 Alex en Arlinda, en dat ging naar mijn mening erg goed),

die we boven bij het orgel mochten zingen.

Toen liepen we naar beneden om de volgende nummers te zingen.

Daar hebben we o.a. Psalm 139, Thank you for the music, The

 Phantom Of the Opera en The Lion sleeps tonight laten horen.

 

Na het concert kon niet iedereen blijven, maar Rianne, Willem en ik zijn nog wel gebleven. Er waren op een grasveld allemaal spelletjes voor kinderen omdat er ook het 50-jarig bestaan van een kinderdagverblijf werd gevierd. ’s Middags rond half 5 was er nog een optreden van een man die allemaal kinderliedjes ging zingen waar we nog naar hebben gekeken, en daarna gingen we weer naar Rotterdam. Het was een geslaagde, leuke en gezellige dag en het optreden was spetterend!


Rijsbergen, 2 & 3 juni 2007

Eindelijk was het dan weer zover! OJKO was na een paar jaar afwezigheid weer van de partij op het Nationale Jongerenkorenfestival in Rijsbergen! Er gingen dit jaar in het kader van het 25-jarig jubileum een paar oud-leden mee om ons koor te versterken tijdens het optreden van zondag. Een deel van het koor, waaronder ik, ging zaterdag al naar Rijsbergen zodat we alvast de sfeer konden proeven en een paar koren konden zien en horen. En natuurlijk om het grote feest van die avond mee te maken!

Toen we ’s ochtends aankwamen bij de boerderij waar we te gast waren, hebben we onze spullen in de schuur neergelegd waar we sliepen. Daarna gingen we lopend naar het dorp om ons in te schrijven en de boel een beetje te verkennen, en om voor de lunch te zorgen. Na de gezamenlijke lunch zijn er een paar bij de boerderij gebleven en een paar gingen naar de kerk om naar koren te kijken of om buiten van het heerlijke zonnetje te genieten of om te trampolinespringen, want het was prachtig weer het hele weekend!

Het was een geslaagde dag en het feest was ook heel gezellig, met een zeer goede band, genaamd Double-XL. We hebben het allemaal niet al te laat gemaakt, want we moesten de volgende ochtend toch weer vroeg uit de veren.

Om 11.00 zondagochtend was er de eucharistieviering. Dat was heel veel zingen met voorafgaand een optocht van leden van alle koren, die een bordje droegen met de naam van het koor. Ik was de gelukkige die dat voor het OJKO mocht doen. Dat was wel een leuk gezicht en grappig om een keer te doen.

Rond kwart over 1 kwamen de andere koorleden aan bij de boerderij. Om 13.55 werden wij verwacht in een van de zaaltjes om even in te zingen en de laatste puntjes op de i te zetten. En toen, om 14.40, mochten we dan eindelijk optreden! Ik weet niet hoe het met de rest zat, maar ik was echt flink nerveus! Maar dat was eigenlijk nergens voor nodig, want het ging erg goed! Naast de ouders van Karlijn en Arlinda en de man van onze pianiste Eleanor van Koesveld, zat A-Capelle bij ons in het publiek om ons toe te schreeuwen en hard voor ons te klappen. En ze hebben van zich laten horen hoor! Daar waren we erg blij mee!!

En toen was het in spanning wachten op de uitslag. Eerst waren er nog een hele rits mensen die bedankt moesten worden, en de uitreiking van de prijzen van het kinderkorenfestival van zondag moest ook nog gedaan worden. Dus na een hele tijd wachten was het dan zover: de uitreiking van het jongerenkorenfestival 2007. Eerst werden er een paar andere prijzen uitgereikt voor beste eigen compositie en de meest liturgische uitstraling. Daarna werden de nummers 6 t/m 1 opgenoemd, maar daar zaten we niet tussen. Daar hadden we natuurlijk wel op gehoopt, maar eerlijk gezegd niet op gerekend, dus die teleurstelling was niet zo groot. Toen het afgelopen was gingen Willem en Alex naar het gebouw naast de kerk op het juryrapport op te halen.

En…………… OJKO is geëindigd………… op de 7e plek!!!! Van de 15 koren in de A-competitie, en daar waren we erg blij mee! Alex, onze voorzitter zoals vele misschien weten van u, zei al een aantal dagen voor het festival dat het goed zou zijn als we de top tien zouden halen! En het was een 7e plek, kunt u nagaan hoe blij we waren toen we het hoorden!

Dat was echt de perfecte afsluiting voor zo’n leuk en gezellig weekend!

Toch wil ik even, om dit lange verhaal af te sluiten, nog een paar mensen bedanken. De oud-leden die mee zijn geweest om mee te zingen, onwijs bedankt! Ook met jullie was het erg gezellig dit weekend! En dan Eleanor van Koesveld, onze eigen pianiste waar we allemaal erg blij mee zijn dat ze ons muzikaal zo goed wil begeleiden! Dank je wel, Eleanor! En dan last but not least, onze eigen Willem Blonk die dit jaar 25 jaar het OJKO dirigeert! Zo’n goede dirigent moet echt niet vergeten worden na een mooi optreden in Rijsbergen!

Hopelijk doen wij volgend jaar weer mee aan dit geweldige festival in Rijsbergen!

Groetjes, Lieke van Wijngaarden

P.s. voor meer foto’s kunt u binnenkort op ons eigen gedeelte van de website kijken: http://ojko.openhof-ommoord.nl/